Ondernemend Flevoland klaar voor Flevopenningengala

Lelystad - Morgen (vrijdag) vindt, in de passagiersterminal van Lelystad Airport, de zestiende editie van het Flevopenningengala plaats. Tijdens dit gala worden de drie Flevopenningen, Toponderneming, Participatie en Windesheim Beste Comaker, uitgereikt in aanwezigheid van 650 Flevolandse ondernemers, bestuurders en politici.

Dit jaar wordt de Flevopenning Toponderneming 2020 uitgereikt door eregast minister-president Mark Rutte. De Flevopenning Participatie wordt uitgereikt door Cedris-voorzitter Job Cohen. De Windesheim Flevopenning Beste Comaker wordt door de Lelystadse onderwijswethouder Elly van Wageningen uitgereikt.

Tijdens het ondernemersgala worden twee Flevopenningen uitgereikt aan ondernemers ter onderscheiding van excellente prestaties en een Flevopenning aan studenten van Windesheim Flevoland voor beste comaker. De Flevopenning ‘Topondernemer’ gaat naar één van de zes door de lokale Flevolandse bedrijfskringen genomineerde kandidaten; de Flevopenning ‘Participatie’ gaat naar één van de zes door de Flevolandse gemeenten aangewezen kandidaten. De derde Flevopenning is die van Hogeschool Windesheim Flevoland voor ‘Beste Comakership’. Comakerships zijn opdrachten en projecten op hbo-niveau voor bedrijven, scholen of zorginstellingen die studenten zelf werven en in enkele maanden tijd uitvoeren. Zij leveren uiteindelijk een product of een dienst op.

Genomineerd voor de Flevopenning Toponderneming 2020 zijn DaklaPack (Lelystad), Isoniq (Urk), Suplacon (Emmeloord), KeJe Horren en Raamdecoratie (Dronten), Ikbenboer (Zeewolde) en IJspressi (Almere). Vlint (Lelystad), Verhoeff Food (Urk), Almere City FC (Almere), Henderson Creative Living (Zeewolde), Bureau LWPC (Swifterbant), en Catering & Zorg Prinsenhof (Emmeloord) zijn genomineerd voor de Flevopenning Participatie 2020. tot slot zijn voor de Windesheim Beste Comaker prijs Ellen de Bruin, Joost Eekman en Romana Bougottaya genomineerd.