Wagendorp literaire gast Polderdictee

Emmeloord - Schrijver Bert Wagendorp is maandag 9 maart de literaire gast bij het Polderdictee in ‘t Voorhuys in Emmeloord.

In het kader van de Boekenweek organiseren Boekhandel Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, weekblad De Noordoostpolder en het Emelwerda College op 9 maart het traditionele Emelwerda Polderdictee. Na het dictee volgt de lezing van Bert Wagendorp. Ook is er gelegenheid om zijn boeken te kopen en te laten signeren. Wagendorp deelt na afloop de prijzen uit aan de winnaars. Bedrijven die de strijd aandurven met de pen, kunnen zich nog tot 2 maart opgeven. Een team heeft minimaal 4 en maximaal 8 leden. Dat kan met een mail naar redactie@denoordoostpolder.nl.

Wagendorp

Bert Wagendorp is oud-leerling van het Emelwerda College. Hij was sportverslaggever en correspondent in Londen. Sinds 2006 schrijft hij driemaal per week een nieuwscolumn in de Volkskrant. Daarvoor schreef hij wekelijks een sportcolumn. In 1995 verscheen zijn eerste roman: De Proloog. In mei 2013 kwam de roman Ventoux uit. Het boek werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door tot boek van de maand mei verkozen en is inmiddels verfilmd.

Boekenweek

Van zaterdag 7 maart en zondag 15 maart wordt de 85ste editie van de Boekenweek in Nederland en Vlaanderen gehouden. De Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed of een spiegel voorgehouden. Denk daarbij aan onorthodoxe en eigengereide auteurs als Multatuli en Annie M.G. Schmidt. Dit jaar is het Boekenweekessay geschreven door Özcan Aykol en komt het Boekenweekgeschenk van de hand van Annejet van der Zijl. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij boekhandel Marsman.

Kaarten

Kaarten à € 10,00 voor het bijwonen van de lezing zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (tel. 088 008 0730), Boekhandel Marsman (tel. 612913) en Theater ’t Voorhuys. Maandag 9 maart zijn ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het theater. De lezing start om 20.30 uur en duurt een uur, waarna de uitslag van het Boekenweekdictee bekend gemaakt wordt.