Wie schrijft gedicht voor 4 mei?

Emmeloord - In de Noordoostpolder is dit jaar weer een gedichtenwedstrijd gebaseerd op het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De winnaars mogen hun gedicht voordragen bij de Dodenherdenking.

Iedereen vanaf groep zes wordt uitgenodigd om een gedicht in te sturen met als thema Verhalen om nooit te vergeten. Er zijn drie verschillende categorieën, te weten: leerlingen uit groep 6, 7 en 8, inwoners van 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. De gedichten kunnen tot uiterlijk 15 maart worden gestuurd naar: gedichtenwedstrijdNOP@flevomeerbibliotheek.nl

Het reglement voor deelname aan de gedichtenwedstrijd is verkrijgbaar bij The Read Shop Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en Cultuurbedrijf Noordoostpolder en is ook te downloaden van de websites van de deelnemende organisaties. (gemeente Noordoostpolder en Comité 4 en 5 mei (bestaande uit gemeente Noordoostpolder, Raad van Kerken Emmeloord, Oranjevereniging Emmeloord en Veteranen Noordoostpolder).

Jury

Een deskundige jury, bestaande uit Wiemer Haagsma, wethouder bij de gemeente Noordoostpolder, Nienke Feddes en Fokke Geert Hoekstra, stadsdichter van de gemeente Urk, beoordeelt alle inzendingen en kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei dragen de winnaars hun gedichten voor.