Sfeervolle vlam slaat uit poldertoren

Emmeloord - Kleurkracht in Emmeloord maakt kaarsen in de vorm van de Poldertoren.

Daarmee is een grote wens in vervulling gegaan. Dankzij een samenwerking tussen Kleurkracht en BiblioLab kan de markante toren nu bij iedereen in de woonkamer ‘shinen’. De kaarsenmakers van Kleurkracht waren al enige tijd op zoek naar de mogelijkheid om een gietmal te ontwikkelen van de poldertoren, waarmee zij in het kaarsenatelier aan de slag konden.

3D techniek

Op het moment dat de begeleiders van BiblioLab hoorden van het idee om de poldertoren als kaars te maken boden zij aan met hun programma’s en 3D technieken hier samen de schouders onder te zetten. De afgelopen maanden is gezamenlijk gewerkt aan een 3d reproductie van de Poldertoren. Wat begint met een idee, is omgezet in een computermodel dat vervolgens in 3D geprint kon worden. Dit model vormde de basis voor de uiteindelijke gietmallen. Op basis van de gietmal is door medewerkers van Kleurkracht de poldertorenkaars gemaakt in drie formaten.

Gieten

Het gieten van de kaarsen gebeurt door de medewerkers van Kleurkracht. Ze kennen de echte poldertoren heel goed en het is een enorme uitdaging voor ze geweest om op basis van de mal een product te maken dat voor Emmeloord een bijzondere betekenis heeft. Hun bijdrage aan dit product geeft een extra gevoel van trots. De poldertorenkaars is exclusief bij kleurkracht te koop.