Auto belandt op zijn kant bij ongeval op de A6 bij Emmeloord

Emmeloord - De bestuurder van een personenauto kwam maandag aan het begin van de middag met de schrik vrij na een eenzijdig ongeval op het knooppunt van de A6 en de N50 - de beruchte 'Vogelkop'- bij Emmeloord.

Rond 12.45 uur raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt in de lange bocht vanuit Lelystad richting Lemmer. De auto botste tegen de vangrail, sloeg over de kop en eindigde op z'n kant.

De bestuurder is door ambulancepersoneel op letsel nagekeken maar had vrijwel niets. De man hoefde dan ook niet naar het ziekenhuis. De brandweer werd ook gealarmeerd maar zij zijn onderweg afgemeld omdat er geen sprake was van een bekneld slachtoffer.

Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept. Het verkeer kon vanwege het ongeluk maar gebruik maken van één rijstrook. Naar verwachting moet de flink ontzette vangrail binnenkort nog wel worden hersteld. Dat zal dan meer hinder voor het verkeer gaan opleveren.

Met regelmaat gebeuren er in deze bocht van de A6 dit soort ongelukken met de vangrail. Vaak in combinatie met aquaplaning.