Albert Heijn Urkerhard weer open na ingrijpende verbouwing

Urk - Onder grote belangstelling ging vandaag de Albert Heijn op Urk weer open. De supermarkt in winkelcentrum Urkerhard is ingrijpend verbouwd en heeft nu het allernieuwste winkelconcept.

Klanten hebben keuze uit een zeer ruim assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, vleeswaren, kazen en borrelhapjes.

Ondernemer Henk Slump en supermarktmanager Harold Kats kregen meteen na heropening al veel complimenten. 'Klanten waarderen het enorme versaanbod en de moderne opzet van de winkel. Ook vinden ze het prettig dat de gezelligheid van voor de verbouwing gewoon is gebleven. Zo is de koffiehoek gloednieuw, maar er staat als vanouds natuurlijk wel wat lekkers op tafel', vertelt Harold Kats.

Dry misting

Al bij binnenkomst van de vernieuwde Albert Heijn word je verrast met een wereld van verse groente en fruit. Met 'dry misting', een fijne verneveling van water, blijft alles langer vers. Gemakkelijk kiezen voor vers, gezond en lekker eten kan er altijd, mede dankzij een brede selectie verspakketten, maaltijdboxen van de Allerhande en kant-en-klaarmaaltijden. Bij de citruspers tap je snel vers sinaasappelsap. Ook kunnen klanten snoepgroente zoals tomaatjes en minikomkommers naar behoefte zelf scheppen.

Borrelplanken

Bij de bakkerij komt de hele dag door heerlijk vers brood uit de ovens. Je vindt er ook lekkere taarten, taartjes, koek en chocolade. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Het assortiment varieert sterk: van internationaal tot de lekkerste producten van lokale leveranciers. Harold Kats: 'We hebben bijvoorbeeld maaltijden en salades van Verhoeff en zalm van het Urker Zalmhuys'.

Technische snufjes

De vernieuwde Albert Heijn bevat een aantal interessante nieuwe technische snufjes. Er zijn meer zelfscankassa’s. Ook bieden grote beeldschermen door de hele winkel inspiratie met informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten. Er zijn elektronische schapkaartjes waarmee sneller kan worden ingespeeld op veranderingen in het assortiment. Alles binnenin is met respect voor het milieu verbouwd. De winkel heeft LED-verlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. Gas wordt niet meer gebruikt en dat levert een forse energiebesparing op.

Professionele kok

Voortaan is er elke vrijdag en zaterdag een professionele kok in de winkel. Zij maakt onder andere op basis van recepten uit de Allerhande heerlijke gerechten die klanten uiteraard mogen proeven. Het is een plezierige manier om ideeën op te doen over wat je op tafel kunt zetten. 'Ook kun je bij ons vanaf maandag 3 maart sparen voor hoge kortingen op prachtige pannen van Daniël Courtier. Klanten krijgen een spaarzegel bij besteding van elke tien euro', aldus de supermarktmanager.

Albert Heijn aan de Nagel 42 in Urk (winkelcentrum Urkerhard) is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 21:00 uur. Er is gratis parkeergelegenheid.