Na 20 jaar uitbreiding Kraggenburg

Kraggenburg - In Kraggenburg-Zuid is woensdag gestart met de bouw van nieuwe woningen. Het eerste nieuwbouwplan in het dorp sinds 20 jaar.

Omwonenden, (toekomstige) bewoners en leden van dorpsbelang hebben samen met de gemeente nagedacht over onder andere de ligging van de woningen, de afmetingen van de plantsoenen en groenstroken. ‘Het wordt echt een wijk die past bij het karakter van het dorp’, zei Wethouder Wiemer Haagsma. Hij is trots op hoe het plan tot stand is gekomen. ‘En nu de eerste woningen worden gebouwd, is dat een feestelijk moment.’

Fase 1

De uitbreiding Kraggenburg-Zuid is opgedeeld in twee fasen. In de eerste fase komen 22 woningen. Vorig jaar is gestart met de verkoop van de eerste 13 kavels, en hiervan is het merendeel verkocht. Er zijn nog twee vrijstaande kavels beschikbaar en ook de projectontwikkelaar heeft nog enkele twee-onder-één kap woningen beschikbaar. In de loop van dit jaar gaan de nieuwe particuliere kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen voor de volgende fase in Kraggenburg-Zuid in de verkoop. In Kraggenburg worden momenteel aan de Walstraat 7 duurzame rijwoningen gerealiseerd.