Vandalen gooien stenen door voorruiten woningen Emmeloord

Emmeloord - In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 februari zijn er in Emmeloord meerdere vernielingen gepleegd, vermoedelijk door baldadige jeugd.

Halverwege de nacht werd er een flinke kei door de voorruit van een woning aan de Rijnstraat gegooid. Het gezin schrok wakker van een harde klap. Toen de familie duidelijk werd wat er was gebeurd, belde ze meteen 112. In de woonkamer lag overal glas. Volgens de bewoners hebben de daders een kei uit de voortuin gepakt en met flinke kracht naar het huis geworpen. Maar het lijkt niet op een gerichte actie, vertelden zij.

Even later was het ook raak aan de Deltastraat, in dezelfde wijk. De voorruit van een woning werd ingegooid met een zwaar voorwerp. Daarmee hield het nog niet met het spoor van vernielingen door de wijk. 

Scooterbrand

Aan de Meldestraat, in het verlengde van de Rijnstraat, net over het fietsbruggetje, werd rond 03:30 uur melding gedaan van een brandende scooter. Deze lag achter Jongerencentrum De Klos en is volgens de politie doelwit geworden van brandstichting. De brandweer rukte uit en bluste het brandje.

De politie doet onderzoek naar de vernielingen. Het lijkt erop dat de drie incidenten met elkaar te maken hebben. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.