Jaap-Jan de Lange wint Kyusho Mentor of the Year award

Bant - Jaap-Jan de Lange uit Bant heeft de Kyusho Mentor of the Year award gewonnen. De prijs werd afgelopen weekend uitgereikt tijdens de Kyusho International Instructor Course in Praag, door de twee grondleggers van Kyusho: Evan Pantazi en Gary Rooks.

De Kyusho Mentor of the Year award is bedoeld voor een ‘top instructeur die zichzelf blijft ontwikkelen en deze kennis en ervaring deelt door openlijk en met hart en ziel les te geven op een duidelijke, begrijpelijke manier’. Jaap-Jan draagt de titel Certifying Instructor level 4. Hiermee is hij de hoogst gegradueerde instructeur in de Benelux. Samen met een Fransman en een Tsjech was hij genomineerd voor de award. Iedereen binnen Kyusho International mocht stemmen op zijn of haar favoriet.

Kyusho


Kyusho is een krijgskunst, gericht op het aanvallen van de vitale punten van het menselijk lichaam. Dit zijn dezelfde punten die ook in de oosterse geneeswijzen gebruikt worden, ook wel drukpunten of acupressuurpunten genoemd. Het doel van kyusho is om een aanvaller met zo weinig mogelijk schade uit te schakelen. 

www.combativearts.nl.