Korfballers Emmeloord in laatste minuten ten onder

Emmeloord - Voor KV Emmeloord stond zaterdag de voorlaatste thuiswedstrijd in de zaalcompetitie op het programma. Tegenstander was Regio ’72 uit Vaassen, de nummer 2 in de competitie. De thuisploeg (4e op de ranglijst) verloor in de slotfase: 19-20.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de jonge spelers van de E1 en E2 mee op en dit enthousiasme werkte aanstekelijk. Nadat Emmeloord de week ervoor na een vrij matte wedstrijd in Emmen wel winnend van het veld af was gestapt, wilde coach Henk Kallenkoot wat vuur en beleving in de wedstrijd zien. 

Sterke start

De korfballers van Emmeloord gingen erg goed van start. In een hoog tempo met veel beleving werden mooie aanvallen goed uitgespeeld. Na 12 minuten stond er dan ook een verdiende 6-1 voorsprong op het scorebord. De tegenstander herpakte zich en ging mee scoren, maar de polderbewoners wisten het goede aanvalsspel vast te houden. De ruststand was 11-7. 

Geloof bij Regio'72

In de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk gelijk. Beide teams bleven scoren, via een 15-11 tussenstand naar 19-15 in de 17e minuut. Op dat moment stokte het scorend vermogen van de korfballers van Emmeloord, terwijl de tegenstander er per doelpunt meer in ging geloven. Regio kroop dichterbij tot een 19-19 stand in de 23e minuut. Drie minuten later viel de 19-20 en het lukte Emmeloord niet meer de verdiende gelijkmaker te scoren. 

Een overwinning was terecht geweest, maar de wedstrijd is in de laatste 13 minuten weggegeven.  Emmeloord blijft op de vierde plaats staan en mag het komende zaterdag in Surhuisterveen opnemen tegen de nummer 3, DTS.