Organisatie Eventing Emmeloord maakt datum bekend

Bant - De organisatie van Eventing Emmeloord heeft de data voor de 6e editie van Eventing Emmeloord vastgesteld. De cross country, hoogtepunt van het evenement, staat gepland op 18 juli.

De vrijdag ervoor zijn de dressuurproven en het driedaagse evenement wordt op zondag na de cross afgesloten met het springparcours. Natuurlijk wordt het sportevenement weer omlijst met tal van activiteiten en demonstraties die een breed publiek aanspreken. 

Kuinderbos

Het toneel van Eventing Emmeloord is ook dit jaar het Kuinderbos nabij Bant in de Noordoostpolder. De cross country, voorheen beter bekend als Military, voert de ruiters door bos, open gebied, over brede paden en door natuurlijke waterpartijen.

Eventing Emmeloord biedt daarmee een van de mooiste parcoursen van Nederland en door de unieke bodem is het ook een van de meest geliefde parcoursen bij het internationale deelnemersveld. Een groot deel van de crosshindernissen, waaronder de spectaculaire waterhindernis, is te zien vanaf het voor publiek toegankelijke deel.

De dressuurwedstrijd en het springparcours worden gehouden op het hoofdterrein langs de Schoterweg.

Niet alleen paardensport

Naast prachtige paardensport kunnen bezoekers ook dit jaar weer genieten van tal van nevenactiviteiten. De organisatie is druk bezig om daarvoor een aantrekkelijk programma samen te stellen. Zo zal er weer een zomerfair zijn, 4X4-rijden, een aantrekkelijk strodorp, diverse activiteiten en natuurlijk foodtrucks voor een heerlijk hapje en drankje.

Ook voor de kleinste bezoekers worden zeker veel leuke activiteiten gepland. Ook heeft Horseboarding Holland weer toegezegd van de partij te zijn met spectaculaire demonstraties.

Uitgebreide informatie is te zijner tijd te vinden op facebook.com/eventingemmeloord. Meer info: www.eventingemmeloord.nl.