Axe Throwing voor jong en oud

Espel – Het wordt veel gedaan in de Verenigde Staten en Canada. Waarom dan niet ook in Espel, vroegen eigenaren Saskia (34) en Edwin (38) van der Velde van De Ducdalf in Espel zich af. Daarom kunnen gasten sinds kort bijlwerpen in het party- en bowlingcentrum. Oftewel: Axe Throwing. ‘Goed te doen voor iedereen en plezier gegarandeerd.’

De enige vereiste is dat je een bijl van een kilo boven je hoofd kan brengen, legt Saskia uit. ‘Je hebt wel wat kracht nodig om hem vervolgens naar voren te gooien, maar dat kan bijna iedereen wel’, weet Edwin. En je moet minstens achttien jaar oud zijn. Plezier voor jong en oud dus, getraind of ongetraind.

Vijf banen

Voor de nieuwe activiteit zijn vijf banen neergezet met een stevige achterwand waarop gegooid wordt en stalen hekken om de banen af te scheiden. Edwin: ‘De veiligheid is natuurlijk belangrijk als je met bijlen werkt, dus we beginnen altijd met een duidelijke instructie. Er blijft ook altijd een begeleider van ons aanwezig.’

Het Axe Throwing telt vervolgens vijf ronden met ieder vijf worpen voor alle deelnemers. Hoe dichter bij de bulls eye, hoe hoger de score. Degene met de meeste punten wint uiteindelijk. Saskia: ‘Dit is een activiteit die goed past op het platteland. Stoer en eenvoudig. Heel leuk voor familie- of personeelsuitjes of vrijgezellenfeestjes bijvoorbeeld.’

Overname De Ducdalf

Het echtpaar nam bijna vijf jaar geleden De Ducdalf over. Beiden hadden hun roots hier liggen, ze werkten er jarenlang. Na een horeca-avontuur in Groningen, besloten ze terug te gaan naar hun geboortegrond en aan de slag te gaan met het bedrijf.

En sinds de overname hebben ze niet stilgezeten. Edwin: ‘We hebben de hele voorgevel vernieuwd, de keuken en de kookstudio zijn gerenoveerd en we hebben twee escaperooms gebouwd. Er zijn nu ook twee escapekisten hier in huis.’

Feest op maat

Naast de bowlingbaan, het café en het restaurant is De Ducdalf met al deze activiteiten dé place to be voor een ‘feest op maat’. ‘Mensen kunnen zeven dagen per week bij ons terecht voor family-entertainment, bedrijfsfeesten of personeelsuitjes en vrijgezellenfeesten. Helemaal naar wens’, verzekert Saskia.

‘Ze kunnen alleen een activiteit bij ons boeken, maar het ook aankleden met eten en drinken en ander vermaak. Wij hebben hier alle ruimte en ingrediënten voor een compleet feest naar wens’, voegt Edwin toe.

Pizza’s

Pizza’s bakken voor kinderen in de kookstudio bijvoorbeeld of een vriendengroep die onder begeleiding van de chef-kok een drie- of viergangendiner maakt. Borrels, bowlen of lekker tafelen in het restaurant. Axe Throwing of een escaperoom met collega’s.

En dan zijn er ook echt nog wel wat wensen voor de toekomst, stelt het ondernemersechtpaar. ‘Dat is het leuke van ons bedrijf, je moet blijven vernieuwen. Dat is de uitdaging en dat geeft energie’, zegt Edwin.

De twee hopen daarom in de nabije toekomst de bowlingzaal te renoveren en bij de nieuwste escapekist een kindervariant te introduceren.

www.deducdalf.nl