Dierenarts Bruinsma naar Dierenkliniek Emmeloord

Emmeloord - Dierenarts Marileen Bruinsma werkt vanaf 2 april bij Dierenkliniek Emmeloord aan de Espelerweg en bij Dierenkliniek Vrieselaar in Lemmer.

Bruinsma werkt nu nog als dierenarts voor gezelschapsdieren bij Dierenartsenpraktijk Noordoostpolder-Land van Vollenhove (DAP NOPLVV) aan de Bedrijfsweg op industrieterrein Nagelerweg. Dit is een gemengde praktijk waar zowel landbouwhuisdieren, paarden, schapen/geiten, pluimvee als gezelschapsdieren behandeld worden.

Met het vertrek van Bruinsma vervalt de gezelschapsdierentak aan de Bedrijfsweg. ‘Ik ben van oorsprong ook rundvee dierenarts, maar ben me de laatste jaren gaan richten op gezelschapsdieren. Dat doe ik nu twee jaar. In de praktijk aan de Bedrijfsweg ontbreken echter faciliteiten om optimale zorg aan de gezelschapsdieren te geven. Ik kan er bijvoorbeeld geen röntgen- of echo-onderzoek doen en er is ook geen gasanesthesie.’

Faciliteiten

‘Als dat nodig is, moet ik doorverwijzen naar de collega’s van de Dierenkliniek Emmeloord. Dat is echter niet ideaal, want het moet daar ook maar in de agenda passen. Soms moeten mensen dan een dag later met hun zieke dier voor die behandeling terugkomen.’ Het probleem van doorverwijzen is er bij de Dierenkliniek Emmeloorden Vrieselaar in Lemmer niet, waar alle faciliteiten aanwezig zijn.

Ook daar gaat Bruinsma aan de slag in een gemengde praktijk, maar zijn er meer collega’s die zich over de gezondheid van gezelschapsdieren ontfermen. ‘Soms belde ik ze ook al als ik overleg nodig had bij een behandeling, maar straks gaat dat face to face, dat is wel zo handig.’ De eigenaren van de gezelschapsdieren die ze de laatste twee jaar behandelde zijn over de veranderingen op de hoogte gebracht. Ze verwacht dat die klanten meekomen.

Werkdagen

Bruinsma werkt op maaandag en donderdagochtend in de Dierenkliniek in Emmeloord en op dinsdag, donderdagmiddag en vrijdag op de locatie in Lemmer.