Grote brand in zeecontainers en botenloods Marknesse

Marknesse - Bij een grote brand in zeecontainers en een botenloods aan de Expansie op het industrieterrein Marknesse is vrijdagmorgen rond 11 uur flinke schade ontstaan.

De brandweer schaalde meteen op op naar het sein 'grote brand'. Blusvoertuigen uit Marknesse, Emmeloord, Vollenhove en Kuinre werden ingezet. De brand woedde op het terrein van een bedrijf dat onderhoud aan boten verricht. Er stonden vier zeecontainers in brand met hierin een werkplaats en ook een opslag van bijvoorbeeld diesel en gasflessen. Door de snelle inzet van de brandweer zijn deze spullen niet bij de brand betrokken geraakt, aldus de brandweer.

Boten

De brand dreigde over te slaan naar een vlak naastgelegen rondbooghal. Het dak daarvan is zwaar beschadigd geraakt. Het zeil van de grote tent c.q. loods smolt door de vlammen. De brandweer wist erger te voorkomen, de brand breidde zich niet verder uit. Er was geen gevaar voor de boten op het terrein.

Het sein 'brand meester' werd tegen het middaguur gegeven.  Momenteel is de brandweer aan het nablussen. Niemand raakte bij de brand gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.