Waardering voor openbaar vervoer is gestegen

Regio - Reizigers geven OV Regio IJsselmond een 7,7 over 2019. Het stadsvervoer in Lelystad en Almere scoort een 7,8. Dit blijkt uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer van het kennisplatform Verkeer en Vervoer.

Jan de Reus, de Flevolandse gedeputeerde openbaar vervoer, is blij met de uitkomsten van dit onderzoek. 'Dat zijn prestaties om trots op te zijn'.

In heel Nederland geven reizigers gemiddeld een 7,8 als rapportcijfer aan het openbaar vervoer. In 2018 was het gemiddelde rapportcijfer nog een 7,7.

De waardering voor het OV stijgt voor het achtste jaar op rij. Dat geldt zowel voor het totaalcijfer als voor de overige onderzochte onderwerpen. Informatie over vertragingen is een aandachtspunt. Dit wordt besproken met de vervoerder.   

De OV-klantenbarometer is het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek in het openbaar vervoer. Het onderzoek is nu voor de 19e keer gehouden. In totaal vulden het afgelopen jaar 103.460 OV-reizigers tijdens 7.070 ritten de vragenlijst met ruim 30 vragen in. De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn concessieverlener voor het regionaal openbaar vervoer. Deze provincies werken samen in het gebied OV-Oost. Klanttevredenheid en reisinformatie zijn onderdelen van programma’s van eisen bij aanbestedingen voor vervoerders.