Conrad Stanen bij cluster Innovatie NOP

Emmeloord - Het Innovatiecluster Noordoostpolder is versterkt met de toetreding van Conrad Stanen.

Conrad is een internationale, innovatieve organisatie uit Nederland met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van klantspecifieke verticale grondboorinstallaties en onderdelen. Conrad ontwikkelt grondboormachines en toebehoren met de hoogste kwaliteit die zich onderscheiden in vermogen, snelheid, veiligheid, duurzaamheid, en bedieningscomfort.

Het cluster draait om productiebedrijven die machines en onderdelen van staal produceren, van snijden en frezen tot lassen en 3D printen. Door intensief samen te werken met opleiders, onderwijsinstellingen, brancheverenigingen en kennisinstellingen, wil het innovatiecluster scholieren verleiden om techniek te kiezen (boeien), blijven investeren in medewerkers (borgen), de regio vanuit technologie op de kaart zetten (PR) en gezamenlijk innoveren (innovatie).

Onderwijs

Voorzitter Auke Sjoerd Tolsma, directeur bij Polderstaal Producties: ‘We zijn blij met de komst van Conrad Stanen. Bram is een ondernemer die niet alleen geïnteresseerd is in goed onderwijs in de regio, maar ook in kennisdeling. Samen staan we sterker. En als cluster zetten we ons hier graag voor in.’