Inzittenden ongedeerd bij forse aanrijding op kruising Hannie Schaftweg / Urkerweg

Emmeloord - Op de kruising van de Hannie Schaftweg met de Urkerweg in Emmeloord vond woensdag even voor 18.00 uur een forse aanrijding plaats. Door vermoedelijk een voorrangsfout botsten twee personenauto's hard op elkaar. Geen van de inzittenden raakte gewond.

Ambulancepersoneel gaf een meisje uit één van de auto's een traumabeertje om bij te komen van de schrik.

Kennissen en familie van de betrokkenen waren al snel op de hoogte van het ongeluk en kwamen ter plekke. Hierbij werden de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan niet in acht genomen. Dat gaf een dilemma voor de politie: stuur je mensen weg, waarschuw je ze of laat je het vanwege de situatie zo?

Een agent ter plekke legde uit: 'Goed dat er bekenden komen helpen en steun willen bieden maar probeer daarbij nu zoveel mogelijk die 1,5 meter afstand van elkaar te houden. In dit geval stond er tijdens de afhandeling van het ongeluk een groep van 10 personen bij elkaar. Dat is te veel en niet nodig. We hebben ze in dit geval geadviseerd. Mensen moeten het besef hebben, ondanks dat het in dit soort situaties begrijpelijk is om samen te komen. Ook voor ons als hulpverleners geldt dezelfde regel. Onze gezondheid gaat voorop, toch?'

Het kruispunt is overigens met regelmaat de plek van flinke aanrijdingen. In de nacht van 31 mei op 1 juni vorig jaar raakte een jongeman zelfs in coma na een ongeluk.