Politie deelt waarschuwingen uit op druk Urk

Urk - Grote drukte op IJsselmeerdijk bij Urk dit weekeinde. Veel mensen namen de maatregelen vanwege het coronavirus wel in acht maar velen ook niet.

De Westermeerdijk langs het IJsselmeer was zondagmiddag een drukbezochte plek. Tientallen mensen genoten van het zonnetje of waaiden even uit maar nemen de 1,5 meter afstand van elkaar niet serieus. Het bord met instructies bij het pad naar de dijk leek aan de Urkers voorbij te gaan.

De politie heeft tientallen waarschuwingen aan inwoners gegeven. Volgens wijkagent Marcel was het erg druk op straat en werden de corona-regels overtreden. Van veel mensen zijn de namen genoteerd, de volgende keer krijgen zij een proces verbaal. Eén persoon die wegvluchtte, maar herkend werd door de wijkagent, kan wel een bekeuring van 400 euro verwachten. 'Voorkom samenscholing, blijf gewoon thuis, ook bij mooi weer!', is het strenge advies van de gemeente.

Tollebeek

Zaterdagavond trof de politie in Tollebeek vier samenscholers aan. De jongeren hadden ook een verboden-toegangs bord genegeerd en kregen ieder een boete. Eén van hen had vermoedelijk harddrugs bij zich en is aangehouden.

 

Bij de foto's

Veel Urkers zijn nogal gepikeerd over de foto die bij dit artikel staat. Die zou gefotoshopt zijn en niet de werkelijkheid laten zien. De foto is met telelens gemaakt en toont de mensen op de dijk zondag. Extra foto's bij dit artikel van drukke plekken en minder drukke plekken op Urk. En zoals ook de politie bericht: de meeste mensen houden zich aan de coronaregels.