Extra reistijd op de A6 door werkzaamheden bij Lelystad

Lelystad - Vanwege de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting op de A6 bij Lelystad krijgt het verkeer vanaf 15 april tot half juni te maken met extra reistijd. Het verkeer op de A6 wordt naar één weghelft gebracht en de maximum snelheid wordt verlaagd naar 70 km/uur.

Werkzaamheden

Komende periode wordt er een aansluiting op de A6 gemaakt, met een toe- en afrit naar Almere. Er komt een viaduct over de A6, waarbij de Anthony Fokkerweg wordt doorgetrokken naar de Talingweg. Ter hoogte van de nieuwe Dwarstocht komt een verbinding (duiker) onder de A6 te liggen.

Altijd twee rijstroken beschikbaar

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren worden vanaf half april tot half juni de vier rijstroken op de A6 naar één weghelft gebracht. Ook geldt er een maximum snelheid van 70 km/uur. Verkeer over de A6 moet in die periode rekening houden met een extra reistijd van zo’n 10 tot 30 minuten. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de extra reistijd ook minder zijn dan 10 minuten. Er blijven altijd twee rijstroken beschikbaar van Lelystad naar Almere en andersom.

Planning

De werkzaamheden voor het aanleggen van het viaduct over en de duiker onder de A6 vinden in twee fases plaats. De eerste fase gaat in op 15 april. Het verkeer van Lelystad richting Almere gaat via een doorsteek over de middenberm naar de andere weghelft over een lengte van twee kilometer. In de tweede fase is dit andersom; het verkeer vanuit Almere richting Lelystad gaat dan naar de andere weghelft. Fase 2 eindigt half juni.

Voorbereiding: nachtafsluitingen

Deze week (week 15) vindt een aantal voorbereidende werkzaamheden plaats. Aannemer Heijmans gaat onder andere de doorsteek in de middenberm asfalteren en brengt een tijdelijke belijning aan. Deze voorbereidende werkzaamheden vinden 's avonds en 's nachts plaats, van maandagavond 6 april tot vrijdagochtend 10 april. Tussen 19.00 uur en 05.00 uur is er op de A6 dan één rijstrook per richting minder beschikbaar en geldt een maximum snelheid van 70 km/uur.