Het loopt storm bij de raamvisites van ZONL

Emmeloord - Na het beeldbellen is voor families nu ook tijdelijk het fenomeen raamvisite op de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe land (ZONL) mogelijk gemaakt.

'Het principe is heel eenvoudig', begint ICT-manager Erik Noordman. 'Je zet de bewoner en de familie op een geriefelijke stoel aan weerskanten van een raam, voorziet ze van een microfoon en een luidspreker en knoopt deze met wat kabels aan elkaar'. Het liep meteen storm…

Twaalf families meldden zich aan

Teammanager Ina Beenen van Hof van Smeden stuurde een brief naar de families om hen van de raamvisite op de hoogte te brengen. 'Sindsdien loopt het storm', zegt ze. De familie kan eenvoudig telefonisch een afspraak maken waarna de ontmoeting wordt voorbereid. 'Er hebben zich al twaalf families aangemeld dus we gaan meteen beginnen'.

Vanzelfsprekend heeft de bewoner de beslissende stem in het al dan niet doorgaan van raamvisite. Beenen: 'Sommige bewoners zien er toch vanaf omdat ze verwachten dat het weerzien met hun dierbaren te emotioneel zal zijn'.

Sponsors

Ook voor de raamvisite kwam direct steun van sponsors. B&V Geluid uit Emmeloord stelt een maand lang de audiovisuele apparatuur beschikbaar en Partytent Flevoland uit Espel doet hetzelfde met de partytent die de familie droog en comfortabel onderdak biedt. Een paar grote planten en wat gezellige verlichting erbij doet de rest. 'We zijn begonnen met de Hof van Smeden en het is de bedoeling dat hij daarna een week naar een andere locatie in Emmeloord gaat', aldus Noordman. 'Zo kan iedereen van de raamvisite profiteren'.