Bouw Poiesz supermarkt in Emmelhage is begonnen

Emmeloord - De eerste paal van de nieuwe Poiesz supermarkt in de wijk Emmelhage is vrijdag geslagen. Bouwbedrijf Van der Meer uit Sneek zal de komende maanden de nieuwbouw gaan realiseren. De supermarkt opent eind oktober haar deuren.

De nieuwe supermarkt wordt voorzien van de meest moderne en complete formule van Poiesz. Daarnaast wordt de supermarkt op een zeer duurzame manier gebouwd waarbij er onder andere zonnepanelen worden geplaatst, een CO2-koelinstallatie met warmteterugwinning wordt toegepast en er in diverse opzichten rekening wordt gehouden met de laatste standaard op het gebied van duurzaam bouwen. 

De afgelopen jaren is er door alle betrokkenen veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen van nieuwbouw. Het is een langgekoesterde wens van Poiesz om in Emmeloord te kunnen beschikken over een toekomstbestendige supermarkt ter vervanging van de huidige vestiging aan de Noordzijde in Emmeloord. 
Na realisatie van de nieuwe supermarkt in Emmelhage zal de huidige supermarkt aan de Noordzijde haar deuren sluiten. 

Alle medewerkers van de Poiesz aan de Noordzijde zullen, na afronding van de bouwwerkzaamheden en de opening van de nieuwe supermarkt in de wijk Emmelhage, meegaan naar de nieuwe locatie.

Na de realisatie van de nieuwe supermarkt in Emmelhage heeft Poiesz de beschikking over twee hypermoderne supermarkten in Emmeloord omdat nog voor de zomer van 2020 ook de wijkwinkel aan de Sondelstraat in de wijk De Zuidert geheel vernieuwd en uitgebreid zal worden.