Anders Bewindvoering in Vollenhove

Vollenhove – Annie Eilkes is in de Kerkstraat in Vollenhove haar bedrijf ‘Anders Bewindvoering’ gestart.

Nadat zij vorig jaar de studie Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) voltooide, is ze bezig geweest met het opzetten van haar eigen kantoor. Er is een mooie plek middenin Vollenhove gevonden en de rechtbank heeft goedkeuring gegeven, dus nu kan er daadwerkelijk gestart worden.

Rechtbank

Beschermingsbewind is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen, dit kan door allerlei oorzaken komen. De bewindvoerder beheert het geld en de goederen van de betrokkene en de rechtbank dient hier toestemming voor te geven. Mensen in de wijde omgeving van Vollenhove kunnen een beroep doen op Anders Bewindvoering. Naast bewindvoering is ook budgetbeheer of budgetcoaching mogelijk.

Bij bewindvoering is een beschikking van de rechter nodig en is de bewindvoerder verantwoordelijk voor de financiën van de client. Budgetbeheer, ook wel inkomensbeheer genoemd, lijkt op bewindvoering. Maar hier blijft de cliënt zelf verantwoordelijk en worden er van tevoren afspraken gemaakt over het beheer.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt mensen hun financiële administratie op orde te maken en leert ze (beter) met geld om te gaan. Bedoeld voor mensen die het zelf willen doen, maar zijn vast gelopen of niet weten hoe ze moeten beginnen. In de meeste gevallen is het doel om de mensen uiteindelijk weer zelfstandig hun geldzaken te kunnen laten regelen.

Hoe gaat het in zijn werk? Eilkes: ‘Allereerst kan iemand een gesprek aanvragen waarin hij/zij vrijblijvend informatie van mij krijgt. Dit kan bij hem/haar thuis of op mijn kantoor. In geval van bewindvoering dient dit daarna aangevraagd te worden bij de rechtbank. Zodra de beschikking binnen is, kan er begonnen worden. Bij budgetbeheer en budgetcoaching kan gestart worden zodra er een overeenstemming tussen de cliënt en mij is.’

www.andersbewindvoering.nl