Wilma Houtstra 40 jaar in dienst bij Hakvoort Professional

Emmeloord - Een bijzonder jubileum voor Wilma Houtstra uit Emmeloord. Zij vierde 16 april haar 40-jarige jubileum bij horeca en grootkeukenleverancier Hakvoort Professional.

Op 19-jarige leeftijd werd Wilma als eerste kantoormedewerker door de familie Hakvoort in dienst genomen. Nu, 40 jaar later, is Wilma nog altijd een vertrouwde en onmisbare kracht binnen de organisatie.

Uit het tijdperk van de typemachine

In een schuur in Tollebeek, op de typemachine, zo begon Wilma als secretaresse bij Hakvoort Professional. Daarna heeft ze het bedrijf snel zien groeien naar marktleider met 6 vestigingen door heel het land. Vele verhuizingen later is het hoofdkantoor nu gevestigd aan de Platinaweg in Emmeloord. Wilma heeft vele functies binnen het bedrijf gehad. Zo combineerde ze haar baan als secretaresse met administratie, inkoop en boekhouding. Daarnaast werkt Wilma ook voor dochteronderneming Homint. Inmiddels is Wilma de vaste spil van de inkoopafdeling en deelt ze haar jarenlange en uitgebreide kennis met haar collega’s. Jong en oud kan altijd op haar rekenen.

Limousine

Een jubileum vieren terwijl veel collega’s thuis werken is best een uitdaging maar daar wist de directie wel iets op. Wilma werd geheel in stijl opgehaald door een limousine en feestelijk ontvangen op het hoofdkantoor van Hakvoort Professional in Emmeloord. Speciaal voor deze gelegenheid werd de presentatieruimte feestelijk versierd en omgedoopt tot Wilma’s werkplek. Daar stond een groot scherm klaar zodat thuiswerkende collega’s haar door middel van videoboodschappen alsnog konden feliciteren.

Fijne collega’s

'Wilma? Die hoort bij het meubilair', wordt er wel eens gegrapt. Een 40-jarig jubileum komt niet vaak meer voor. Hoe Wilma het zo lang volhoudt bij één bedrijf? 'Leuke collega’s, dat is het allerbelangrijkste! Al ken ik tegenwoordig niet alle collega’s meer bij naam. Dat is ook niet zo gek als een bedrijf zo groot wordt', vertelt de nuchtere Wilma die overdonderd is door alle aandacht. Ook de prettige werksfeer speelt voor haar een belangrijke rol. 'Iedereen is bereid elkaar te helpen en er is weinig hiërarchie. De ‘baas’ lacht net zo hard met ons mee om domme grapjes. Bovendien hou ik heel erg van de diversiteit van mijn werk. Elke dag is weer een verrassing hoe deze zal verlopen. Dat maakt mijn werk zo spannend en uitdagend, ook na 40 jaar!'