Politie houdt 4 Friezen met 'wapens' aan in Kuinderbos

Bant - Zwaarbewapende agenten hebben vrijdagavond drie mannen en een vrouw uit Friesland gearresteerd die met wapens in het Kuinderbos waren gesignaleerd.

De politie kreeg rond 20:00 uur een melding van een verdachte situatie aan de Hopweg. Een aantal personen zouden in het bos rondlopen met (vuur)wapens. Meerdere politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Ook een politiehelikopter en het arrestatieteam werden ingeroepen. Het bosgebied werd hermetisch afgesloten door agenten in kogelwerende vesten.

Even voor 21:00 uur werd een viertal verdachte jongeren in een auto gespot. Zij werden door het arrestatieteam aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Almere. In de auto van de verdachten trof de politie drie luchtdrukwapens aan. De wapens en de auto zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

De vier jongeren komen uit de gemeente De Fryske Marren. Het gaat om een 22-jarige man, twee 20-jarige mannen en een 16-jarig meisje. Zij zijn zaterdag door de politie verhoord. Het viertal verklaarde dat zij in het bos vertier zochten door schijfjes te schieten. De zaak is voor verder onderzoek voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.

Volgens de politie kunnen de jongeren in ieder geval een bekeuring verwachten voor samenscholing. Ze zaten met zijn vieren in een auto en dat is vanwege het coronavirus momenteel verboden.