Online derde helft bij SC Espel

Espel - Een uniek moment: de eerste online voetbalkantine werd afgelopen zaterdag georganiseerd door SC Espel. Ruim 70 deelnemers van 18 tot 65 jaar deden mee aan de online georganiseerde derde helft.

In deze Corona-tijden houdt ook SC Espel zich aan de voorzorgsmaatregelen, er wordt niet gevoetbald of getraind en de kantine is al vanaf eind februari niet open. Toch hunkeren de sporters, vrijwilligers en supporters naar gezelligheid en vinden dat normaliter in de voetbalkantine op de zaterdagmiddag. Dit wordt nu door iedereen gemist. 

Voetbalkantine

Daarom organiseerde een aantal leden afgelopen zaterdag een online voetbalkantine met een quiz over de voetbalclub. 'Kijk, het voetballen en sporten in teamverband missen we. Maar ook de gezelligheid en het samenkomen, de week doornemen, lekker ouwehoeren. Dat mis je nog het meest', geeft Mathijn Maas aan. Edwin Maas vult hem aan: 'Het mooie was: er werd deelgenomen aan de online kantine in kleine groepjes van maximaal 4 personen. We hebben dus een stukje gezelligheid de huiskamers en tuinen ingebracht. En bij alles werd rekening gehouden met de richtlijnen van de overheid.'

Videobellen

Na het welkom heten en het ouwehoeren van iedereen trapte de voorzitter Riny Balk af met een welkomstwoordje namens het bestuur. Riny Balk: 'Helaas kunnen wij nu het mooi weer is niet voetballen of lekker in het zonnetje een wedstrijd kijken en vervolgens in de kantine aan de bar of op het terras een biertje of wijntje drinken. Maar aan de andere kant als het Coronavirus er niet was geweest dan hadden wij nu niet zitten videobellen met 70 man, dus ieder nadeel heeft ook weer een voordeel.'

Winnaar van de eerste SC Espel voetbalquiz is Jacco Wijnia. Nog tijdens de online kantine werd de prijs live uitgereikt. En alles op 1,5 meter afstand.