Op autovakantie? Zo bespaar je geld

Aangeboden door: Inshared

Reis uitgestippeld? Check! Autoverzekering afgesloten? Check! Koffers gepakt? Check! Voordat je in de auto springt naar je vakantiebestemming, is het ook slim om deze bespaartips op te volgen. Alle kleine beetjes helpen.

5 bespaartips voor je autovakantie 
 

1. Beknibbel op je brandstof

Een vliegticket is prijzig, maar een volle tank ook. Het is zelfs de grootste kostenpost als je met de auto op vakantie gaat. Door niet te veel spullen mee te nemen, kun je iets op brandstof besparen. Hoe zwaarder de auto is bepakt, hoe meer brandstof je namelijk verbruikt. Laat de dakkoffer dus gerust in de garage staan. Het is ook een goed idee om de bandenspanning voor vertrek te checken. Als je rijdt op banden met de juiste spanning, verbruik je veel minder brandstof. 

2. Gebruik een offline navigatie

Het grote voordeel van leven in deze tijd, is dat je niet meer hoeft te prutsen met papieren kaarten. Op je telefoon zijn eindeloos veel up to date kaarten te vinden. Om te voorkomen dat je zo een paar gigabyte tijdens je reis verbruikt, is een offline kaart ideaal. Denk aan Maps.me of HERE WeGo. 

3. Zorg voor de juiste vignetten

Vignetten zijn onmisbaar bij autovakanties. Met zo’n prijzige autosticker geef je aan dat je voor de snel- en autowegen tol hebt betaald. Het is wel zo slim om deze vignetten al voor vertrek te kopen. Meestal zijn ze niet langs de weg te koop. En heb je niet de juiste vignetten? Dan loop je het risico op een flinke boete. 

4. Verdiep je in lokale wetgeving

In het buitenland zijn veel dingen anders. Zo ook de wetgeving. Daarom is het een goed idee om in de lokale wetgeving van je vakantieland te duiken. Kijk in welke landen je verplicht op winterbanden moet rijden en of er speciale attributen in de kofferbak moeten liggen. Denk aan een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een verbanddoos. 

5. Neem je eigen eten mee

Als je uren in de auto zit, is het verleidelijk om bij een tankstation te stoppen voor een snack. Het is alleen veel goedkoper en waarschijnlijk ook gezonder om eten van thuis mee te nemen. Kies voor eten dat niet te zwaar op de maag valt. Rijden met een volle maag maakt slaperig en vergroot de kans op wagenziekte. 

Sluit een autoverzekering af

Een autoverzekering is onmisbaar als je met de auto op vakantie gaat. Tijdens lange autoreizen is kans op schade namelijk groter. Ben je toe aan een nieuwe autoverzekering? Denk dan eens aan InShared. De verzekeringen van InShared staan bekend als voordelig en betrouwbaar. Bereken hier alvast wat je per maand kwijt bent voor zo’n autoverzekering.