Hoe sluit je een sim only abonnement af?

Aangeboden door: Overstappen.nl

Onze moderne wereld is een mobiele wereld. De mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken in onze moderne maatschappij. Vaak sluiten mensen een mobiel abonnement af waar een telefoon bij hoort. Maar als de telefoon nog goed is, is het niet nodig om bij een nieuw (goedkoper) abonnement ook een nieuwe telefoon aan te schaffen.

Daarvoor heb je sim only: een mobiel abonnement zonder dat er een toestel bij hoort. In dit artikel gaan we in op wat sim only nou precies is, welke abonnementen er zijn, wat de verschillen tussen de abonnementen zijn en welke nou het goedkoopste is.

Wat is sim only?

Dit abonnement is zoals eerder gezegd een abonnement zonder telefoon. Bij deze abonnementsvorm betaal je als klant slechts voor de netwerkaansluiting en dat je het netwerk mag gebruiken. Hiervoor is alleen een (nieuwe) simkaart nodig en geen nieuwe telefoon. Dat is vaak een stuk goedkoper dan de abonnementen waar je wel een nieuwe telefoon bij krijgt: daar betaal je ook voor je telefoon.
Je moet bij deze abonnementsvorm wel een simlockvrije telefoon hebben. Een simlock is een blokkade van de telefoonaanbieder, om te voorkomen dat je er zomaar een ander simkaartje insteekt van een andere maatschappij.

De verschillende abonnementen

Er zijn verschillende abonnementen af te sluiten, maar hoe weet je nou wat de goedkoopste sim only is?
Om de goedkoopste sim only er uit te pikken is het goed om te kijken naar welke soorten abonnementen er zijn en wat je wil: je hebt abonnementen met alleen gratis bellen en sms, maar er zijn ook abonnementen met (beperkt en onbeperkt) Internet te krijgen. Dus ben je veel op het Internet buiten de deur, dan is een abonnement met (on)beperkt Internet een goed idee. Maar gebruik je je telefoon alleen waarvoor hij is uitgevonden, dan is gratis bellen en sms voldoende; overigens zit daar vaak wel een maximum aan. Let er dus goed op dat je niet buiten je bundel gaat, want dan ben je dus een stuk duurder uit.
Op Internet zijn een hoop sites te vinden waar je de diverse abonnementen kan vergelijken om de goedkoopste sim only eruit te pikken. Maar je kan ook in de winkels van de diverse mobiele providers terecht voor adviezen.

Zoals gezegd: welk abonnement bij je past en welke voor jou het goedkoopste is, hangt af van wat je eigen voorkeuren zijn. De meeste abonnementen sluit je voor twee jaar af en dat is bij deze abonnementsvorm niet anders. Succes met een keuze maken. Ik hoop dat we je zo een eindje op weg hebben geholpen.