Vlucht eindigt met salto van auto op perceel bij Luttelgeest

Luttelgeest/Kuinre - Een wilde achtervolging eindigde zaterdag 16 mei rond 10:00 uur op een perceel aan de Oosterringweg bij Luttelgeest, toen de vluchtauto over de kop sloeg. Daarbij raakte de vluchtende automobilist, een 24-jarige man uit Lelystad, gewond.

De bestuurder van de Volkswagen Polo kwam rond 9.15 uur in aanrijding met een Tesla op de rotonde van de N351 in Kuinre. De bestuurder van de Volkswagen gaf daarop vol gas om zich uit de voeten temaken. Een alerte motorrijder zag dit gebeuren en zette de achtervolging in. Ondertussen waarschuwde hij de politie.

Meerdere politiewagens namen de achtervolging over. De automobilist scheurde hard over landweggetjes rondom Kuinre en Luttelgeest. De verdachte weigerde te stoppen voor de politie en ramde tijdens zijn vlucht een dienstauto.

Na ongeveer 20 minuten raakte de Volkswagen van de weg. Het voertuig raakte de rand van een sloot, vloog een aantal meters door de lucht en belandde op een akker naast de Oosterringweg. Vervolgens reed een politiewagen de bestuurder klem waarna agenten de man konden overmeesteren.

Ambulance

De doorgedraaide automobilist raakte tijdens de klap gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Of de man onder invloed was, zal nog worden onderzocht. Verder raakte er niemand tijdens de achtervolging gewond. Waarom de man uit Lelystad er na de aanrijding vandoor ging, is nog onduidelijk.

Op de Uiterdijkenweg en Kalenbergerweg zijn andere weggebruikers in gevaar gebracht. De politie wil graag in contact komen met getuigen.