Jeugd slaapt buiten in Nacht zonder Dak

Bant/Luttelgeest - Kerkjongeren uit Luttelgeest en Bant slapen op 30 mei een nacht in de buitenlucht om te ervaren hoe het is om als straatjongere te leven. Fairplant steunt deze Nacht zonder Dak.

Tear is de organisatie die jaarlijks de Nacht zonder Dak organiseert. Jongeren van jeugdclubs kunnen meedoen en slapen dan een nacht in een zelfgemaakt krot in de buitenlucht. Dit jaar doen ze dat in hun eigen tuin. Ze houden acties om geld in te zamelen voor straatjongeren. In 2020 zijn de acties voor straatjongeren in India, Nepal en Oeganda.

Kenneth Verbeek, jeugdouderling in Luttelgeest, vertelt: ‘Onze voorzitter van de kerkenraad, Gerard Blok, is tevens directeur van Fairplant in Emmeloord. Fairplant teelt onderstammen voor fruitbomen en brengt ook de Baby Tree op de markt. Dat zijn kleine fruitboompjes in een mooie cadeauverpakking. Gerard heeft ons 250 Baby Trees tegen inkoopprijs aangeboden. Daar zijn we heel blij mee. Op 23 mei hebben onze jongeren ze bij Fairplant in doosjes gedaan en deze week verkopen ze die in hun eigen kring.’

De Baby Tree

Verder zijn er acties, zoals statiegeldflessen inzamelen en zelfgemaakte koek verkopen. Normaliter zouden de jongeren huis-aan-huis zijn gegaan, maar dat kan in coronatijd niet. Mensen die ook een Baby Tree willen kopen of een donatie doen, kunnen daarom een mail sturen naar: kverbeek01@hotmail.com. De Baby Tree is er als appel-, peren-, pruimen- en kersenboompje. De boompjes zijn ook heel geschikt om cadeau te geven.