‘Mapje geluk’ bij kunstbedrijf

Emmeloord - Kunstuitleen Emmeloord en vier docenten van Cultuurbedrijf Noordoostpolder hebben een mapje met kaarten ontworpen, omdat kunst ook in deze coronatijden gelukkig maakt en verlicht. Het is te koop op diverse plekken en de opbrengst gaat naar zorgverleners, die zelf corona opliepen.

Docenten zouden in april samen met een aantal leerlingen een expositie inrichten in het Cultuurbedrijf als eindafsluiting van het seizoen. Om dit niet stilletjes voorbij te laten gaan hebben Kunstuitleen Emmeloord en Cultuurbedrijf Noordoostpolder de handen ineen geslagen. Almas Pieters; curator Kunstuitleen Emmeloord, Rachel Onstwedder; coördinator beeldend, Jacqueline Roseboom; docente tekenen, Hester Kornelis; docente keramiek en Peter Geurts; docent tekenen & schilderen hebben samen een setje kunstkaarten gemaakt met eigen werk. Een mapje geluk. Ontwerp van het omslag is van Rachel Onstwedder.

Kunstkaarten

Een mapje bestaat uit vijf exclusieve kunstkaarten en is te koop voor 10 euro. De opbrengst van dit project gaat naar www.geefvoorzorgverleners.nl. Dat is steunfonds voor zorgverleners, die door blootstelling aan COVID-19 tijdens het redden van patiënten zelf het virus hebben opgelopen.

Het unieke en exclusieve mapje, waar er maar 100 van zijn gemaakt, is te koop bij Kunstuitleen Emmeloord, in de museumwinkel van Museum Schokland en bij de kassa van Theater ’t Voorhuys. Bestellen kan ook via kunstuitleen@cultuurbedrijfnop.nl.