Kosteloze hulp voor Flevolandse ondernemers

Regio - De coronacrisis brengt financiële uitdagingen met zich mee. Stichting MKBDoorgaan.nl helpt ondernemers in Flevoland kosteloos om financieel gezond te blijven ondernemen in deze uitdagende periode.

Als onafhankelijke partij beantwoordt MKBDoorgaan.nl vragen over de diverse ondersteuningsmaatregelen van onder andere de landelijke overheid, banken en de Belastingdienst, maar ze helpen ook als er andere problemen spelen bij Flevolandse ondernemers. De dienstverlening van MKBDoorgaan.nl wordt mede mogelijk gemaakt door de Flevolandse gemeenten en is daarom kosteloos.

500 Flevolandse ondernemers geholpen

Stichting MKBDoorgaan.nl is actief sinds 2014 en heeft inmiddels meer dan 500 Flevolandse ondernemers geholpen bij de continuering en groei van hun bedrijf. Ondernemer Eric Herni van boekwinkel The Read Shop Almere-Haven was daar een van. MKBDoorgaan.nl hielp hem bij een financieel vraagstuk. De stichting bracht in kaart welke mogelijkheden er waren om de boekwinkel vooruit te helpen en te groeien. 'MKBDoorgaan.nl heeft mij in contact gebracht met partijen waar ik als ondernemer het bestaan niet van wist', vertelt Eric. Dankzij hulp van MKBDoorgaan.nl heeft Eric de weg gevonden naar een structurele financiële oplossing. 'Voor mij als ondernemer is een groot deel van mijn tijd nu beschikbaar gekomen voor het ondernemen zelf', aldus Eric.

MKBDoorgaan.nl is hét platform voor een snelle verbinding tussen vroegsignalering van (financiële) problemen van de MKB-ondernemer en praktische noodzakelijke ondersteuning voor continuering en groei van het bedrijf. De stichting werkt samen met banken, Kamer van Koophandel, provincies en gemeenten om ondernemers te kunnen bereiken. Ook werkt de stichting samen met meer dan 160 partijen gespecialiseerd in financiering, bedrijfsadvies en coaching die ondernemers verder kunnen helpen.

Gesprek aanvragen

Ondernemers die wonen in Flevoland of een bedrijf hebben in Flevoland, kunnen een gratis informerend gesprek aanvragen via www.mkbdoorgaan.nl. MKBDoorgaan.nl neemt binnen 48 uur telefonisch contact met de ondernemer op om vragen te beantwoorden. Indien nodig volgt een vervolggesprek met een bedrijfskundige (tijdelijk alleen telefonisch of via Skype).