Vakantiedoos Pax/Kinderhulp voor kinderen die niet naar Nederland komen

Urk/Emmeloord - Er komen dit jaar vanwege de coronacrisis geen kinderen van Pax/Kinderhulp naar Nederland met vakantie. Daarom brengt de organistie een beetje vakantie naar de kinderen in onder andere Polen.

Ongeveer 1000 kwetsbare kinderen worden jaarlijks opgenomen door lieve vakantiegezinnen in Nederland die zijn aangesloten bij Europa Kinderhulp. Zij geven deze kinderen een plekje in hun gezin gedurende twee weken en zorgen voor aandacht en warmte. Juist nu die kinderen het extra hard nodig hebben vanwege de lockdowns kunnen ze niet komen! Dat is heel verdrietig voor zowel de kinderen als de vakantieouders en een steek in het kloppende Europa Kinderhulphart.

Vakantiedoos

Pax/Kinderhulp laat zich niet voor één gat vangen. Vrijwel meteen na de aankondiging dat de kinderreizen niet door konden gaan deze zomer onstond er spontaan het idee om alle kinderen toch iets leuks te bezorgen en hun de boodschap te brengen dat we aan ze denken: In plaats van een vakantie in Holland bezorgen we Holland in een vakantiedoos bij hen. “From Holland with Love”. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en een ware uitdaging voor de organisatie. Al snel werden handen ineengeslagen, ideeën geopperd en ging een actieteam voortvarend aan de slag.

Europa Kinderhulp streeft ernaar ongeveer 4000 funboxen te kunnen bezorgen bij kinderen in Nederland, Polen, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Oekraine. Uit deze landen komen jaarlijks de kinderen die via uitzendende organisaties geselecteerd worden en in aanmerking komen voor een vakantie in Nederland.

Maak ook een kind blij

Mensen die een bijdrage willen leveren aan dit doel kunnen terecht op de site. Zij dragen met hun gift bij aan een doos vol lekkernijen, spelletjes en leuke spulletjes. Door 5 euro extra te doneren kan je ook een broertje of zusje blij maken binnen deze kwetsbare gezinnen of gezinsvervangende tehuizen.