Paul: ‘Ik wil hier nooit meer weg’

Emmeloord – Hij staat nog maar amper drie weken aan het roer van Vleeschmeester Emmeloord in de Lange Nering, maar wil nu al nooit meer weg. Slager Paul Feenstra (49) kwam naar eigen zeggen in een warm bad terecht, toen hij de slagerij overnam van Keurslager Harzevoort. ‘Deze zaak liep al als een trein, ik had een behoorlijk zachte landing.’

Maar dat neemt niet weg dat het de eerste weken ‘een gekkenhuis’ voor hem was. ‘Echt bizar. Allerlei interviews, een winkel opknappen, de zaak leren kennen, zeventien man personeel onder mijn hoede en dan ook nog eens de extra drukte door de coronacrisis. Het waren echt hysterische weken.’

Nu begint de rust een beetje weder te keren voor de kersverse ondernemer, die gelukkig wel tegen wat hectiek is opgewassen. ‘Ik houd van avontuur en ben van mezelf ook best druk. Dus dit was voor mij echt geweldig om mee te maken. Ik heb ervan genoten, al was het af en toe spannend en vind ik het nu lekker om het bedrijf verder vorm te geven naar mijn wens. Nee, ik wil hier nooit meer weg.’

Vrijheid

Want die vrijheid om het helemaal te doen zoals hij het wil, is nou juist de reden dat Paul een eigen zaak wilde. ‘Ik ben een eigenheimer, kan niet goed onder een baas werken. Omdat ik gewoon graag mijn eigen ideeën uitvoer, dat vind ik het leukste wat er is.’

De ‘vleeschmeester’ probeerde het wel hoor, werken voor een baas. En dat ging ook best goed. ‘Ik werk al sinds mijn zestiende in de slagerij. Van ambachtelijke slager tot supermarktslagerijen. Het ging altijd een paar jaar goed en dan begon het weer te kriebelen.’

En toen kwam Keurslager Harzevoort op zijn pad. Eigenaren Ron en Janny Harzevoort wilden met pensioen, Paul wilde de boel wel overnemen. ‘Op één voorwaarde: dat mijn zakelijke steun en toeverlaat Marianne Diender mee kon. Met haar werk ik al jaren, wij zijn een fantastisch team.’

En zo geschiedde, Marianne werkt nu in het team dat volledig door Paul werd overgenomen. Ron en Janny staan Paul de komende tijd nog bij met raad en daad. Ron is zelfs nog werkzaam in de slagerij om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen. ‘Voor mij en Janny is het fijn dat het zo kan en Paul is zo enthousiast en heeft zoveel energie; dat komt helemaal goed’, zegt hij daarover.

Vleeschmeester

De Vleeschmeester is een concept uit Rotterdam. Paul: ‘Zij regelen de hele achterkant van het bedrijf. De administratie en dergelijke. Daardoor kan ik mij focussen op de winkel.’ De slagerij werd aangepast in de kleuren van het concept en het assortiment werd ook anders.

Tante Door

‘Wij hebben vlees van andere rassen, waar de kwaliteit van leven nog meer voorop staat. Bijvoorbeeld onze kip van Tante Door. Dat proef je.’ In de slagerij wordt alles nog zelf gemaakt met eigen rookkasten, worstenmakerij, gehaktmachine en grill.

‘Onze specialiteiten zijn naast het vlees, onze grillproducten, de verse afhaalbroodjes en de maaltijden. Daarnaast hebben we allerlei bijproducten, zoals azijnen, oliën en kruidensauzen.’

Emmeloord.vleeschmeester.nl