Winnen Kylie, Sabrina en Zoë met hun ‘scoorbol’?

Emmeloord - Leerlingen van het Vakcollege Noordoostpolder uit Emmeloord hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers.

De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation.

Scoorbol

Het winnende team van het Vakcollege Noordoostpolder bedacht het idee: ‘Scoorbol’. De leerlingen Kylie, Sabrina en Zoë over hun idee: ‘Wij wilden iets over voetbal doen met uitdaging en ook met penalty’s schieten. Dus dachten we aan meer goals en hebben we dit spel bedacht! Een van ons zit zelf op voetbal en houdt zelf ook van uitdaging. Dit spel is leuk als je al op voetbal zit, om meer uitdaging te krijgen.’

Online

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.