Audiotoer langs Flevolandse landschapskunst

Regio - Luisteren naar de landschapskunst van Flevoland. Het kan in het weekend van 6 en 7 juni tijdens het Land Art Luisterweekend.

Voor het Land Art Weekend van 2020 gaat Land Art Flevoland op de audiotoer. Kunstjournalist Luuk Heezen presenteert tien luisterprogramma’s. Per landschapskunstwerk maakt hij een uitzending. Ook maakt hij er één over de hele collectie. Zo kunnen belangstellenden binnen of buiten, thuis of ter plekke, het hele weekend van de Flevolandse landschapskunst genieten.

Jaarlijks worden de landschapskunstwerken in Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend. Martine van Kampen, curator van Land Art Flevoland: ‘Door dit jaar het hele programma beluisterbaar te maken verschuift de nadruk van samenkomen naar individuele beleving. Zo kan iedereen de landschapskunst van gepaste afstand meemaken.’

Tijdens het Luisterweekend worden de kunstwerken zelf ten gehore gebracht. Ook interviewt Heezen kunstenaars en kenners over de kunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Bob Gramsma en RAAAF | Atelier de Lyon.

Het Land Art Weekend is op 6 en 7 juni live te beluisteren op www.landartflevoland.nl. Nadien zijn de afleveringen ook als podcasts beschikbaar.

Er staat meer op het programma. Vesna Dragojevic van Good4Good maakt speciale playlists voor elk landschapskunstwerk. Vorig jaar verzorgde zij tijdens het Land Art Weekend de Buitenmis in De Groene Kathedraal - dit jaar zijn haar muziekkeuzes op alle negen locaties te beluisteren. Ze geven de kunstwerken een extra dimensie, zonder ook maar iets aan de uiterlijke vorm te veranderen.

Het luisterweekend is ook een uitgelezen moment om ‘De Engelenzender’ van Moniek Toebosch op de Houtribdijk eens te ervaren. Wie dat wil kan in de eigen auto over de dijk rijden en via de app engelen horen zingen. Land Art Flevoland hoopt dit bijzondere geluidskunstwerk binnenkort aan de collectie toe te voegen.