Cultuurbedrijf Noordoostpolder gaat weer open!

Emmeloord - Cultuurbedrijf Noordoostpolder gaat vanaf dinsdag 2 juni weer open. Het Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst, Eut de Kunst Urk, Theater ’t Voorhuys, Museum Schokland én Kunstuitleen Emmeloord zijn blij dat ze een deel van hun activiteiten fasegewijs kunnen hervatten.

Muzieklessen

Vanaf 2 juni starten het Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst en Eut de Kunst Urk met de individuele muzieklessen voor alle instrumenten en zang. Ook worden de lessen van twee kleinschalige beeldende cursussen hervat. Kunstuitleen Emmeloord gaat vanaf vrijdag 5 juni open op afspraak, op de vrijdagen en zaterdagen. 

Theater ‘t Voorhuys

Theater ’t Voorhuys mag vanaf 1 juni kleinschalige activiteiten organiseren met maximaal dertig bezoekers en vanaf 1 juli met honderd bezoekers. Het theater gaat donderdagavond 18 juni van start met “Klapstoelcabaret”. Een bijzonder optreden op het loading dock van het theater, waarbij het publiek buiten zit. Trouwe bezoekers van Theater ’t Voorhuys krijgen als eerste de mogelijkheid om hiervoor een plekje te reserveren.  Woensdag 1 juli staat de eerste “coronaproof” voorstelling op het programma. Wat het publiek deze avond te zien krijgt is nog een verrassing. Hou de website en socials van Theater ’t Voorhuys in de gaten!

Museum Schokland

Ook Museum Schokland gaat dinsdag 2 juni weer open. Om een veilig museumbezoek te kunnen bieden, wordt het aantal bezoekers dat zich tegelijkertijd op het museumterrein bevindt beperkt. Het museum gaat hiervoor werken met tijdsblokken. Mensen die het museum willen bezoeken, dienen voorafgaande aan het bezoek een ticket te bestellen. Dit kan online of telefonisch.  

De jubileumexpositie van Paul Dikker in de Pastorie van Museum Schokland is verlengd tot en met 25 oktober 2020. Daarnaast zal Pat van Boeckel, in samenwerking met het museum, vanaf juli een kunst-, poëzie- en wandelroute op Schokland organiseren. Hij heeft verschillende kunstenaars gevraagd werk te maken bij het thema ‘Eb’ en speelt daarmee direct in op het ‘laagtij’ waar we in cultuur, samenleving en economie ons toe moeten gaan verhouden. Het wordt een unieke, eenmalige openluchtexpositie met zo’n tien kunstwerken op en rond het museumterrein die de hele zomer bezocht kan worden. 

Veiligheidsprotocollen

Cultuurbedrijf Noordoostpolder vindt het belangrijk om veilig te starten en heeft dit goed voorbereid. Voor alle locaties zijn veiligheidsprotocollen beschikbaar met betrekking tot fysieke (muziek en beeldende) lessen, het bezoeken van een theatervoorstelling, museumbezoek, hygiënemaatregelen, de routing in de gebouwen en andere zaken die bijdragen aan een veilige situatie voor cursisten en bezoekers.