Kijken naar D-Day in ‘t zand

Kuinderbos - Cees en Sienna Pasterkamp van Urk bewonderen het tafereel dat D-Day uitbeeldt, een van de negen sculpturen in het Kuinderbos die als thema 75 jaar vrij hebben.

Ze waren niet de enigen die in het Pinksterweekend van de gelegenheid gebruik maakten om de kunstwerken van de zandcarvers Anique Kuizenga, Lip Ferwerda, Jeroen Advocaat en Sikke-Bart Frieling te bewonderen. ‘Het was druk op de route, maar niet te druk’, zegt boswachter Harco Bergman. ‘Er stonden altijd wel auto’s bij de ingang van de route.’

Anne Frank

De route langs de zandsculpturen is vorige week opengesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de wandeling langs de oorlogssculpturen voor 5 mei open zou zijn, maar vanwege de coronamaatregelen kon dat niet. Nu de regels versoepeld zijn kunnen de zandkunstwerken met onderwerpen, zoals D-Day, een Brug te ver, Radio oranje, Anne Frank en de Dokwerker in alle rust bekeken worden. De sculpturen blijven een jaar staan.

Zandsculpturen zijn niet meer uit het bos weg te denken. Dit is al de vierde serie, die begon met sprookjes, toen volgden 75 jaar droog, wereldsteden en nu dus 75 jaar vrij. De route start aan de Schoterweg op 150 meter van huisnummer 5 in Bant. Bergman drukt bezoekers op het hart met de ogen te kijken. Blijf van de de kunstwerken af.