'Het voelt als een heropening'

Emmeloord - ‘Eindelijk weer aan het werk’, klonk het maandag opgelucht bij een van de medewerkers van Eindeloos in Emmeloord waar net als bij alle horecabedrijven na 11 weken weer gasten ontvangen konden worden.

‘Het voelt als een heropening’, zegt Twan Hakvoort van ‘t Voorhuys. ‘Sinds 1996 zijn we nooit langer dan één dag gesloten geweest.’ Om klokslag twaalf uur ging de zaak weer open en liep het terras aan De Deel geholpen door een heerlijk zonnetje gezellig vol. Familie en vaste klanten zongen de medewerkers toe om de ‘heropening’ te vieren. 

 

Wakker van gelegen

De eerste dag van de openstelling verliep vlekkeloos, vertelt Hakvoort, die het hotel na anderhalve maand sluiting al in mei weer opende voor gasten. ‘Ik heb er wel wakker van gelegen hoe het allemaal zou komen, maar de eerste dag verliep perfect. De mensen houden zich aan de regels en zeggen ook dat ze zich veilig voelen. Er is voldoende desinfecterende gel en afstand. Dat stellen ze op prijs.’ 

Bij Bij Ons in de Wellerwaard geen zingende start, maar wel popelende badgasten voor de deur en een enthousiast team dat ze verwelkomde. ‘We zijn zo blij dat we ons werk weer kunnen doen’, vertelt bedrijfsleider Roy Schieving. ‘Gelukkig was het ook meteen druk dankzij het mooie weer. Het terras dat we met picknicktafels mochten uitbreiden was de hele dag bezet.’

Meer ruimte

De gemeente Noordoostpolder kwam de horecabedrijven met terras tegemoet door ze meer terrasruimte te geven, zodat de anderhalve meter regels uitvoerbaar zijn met zoveel mogelijk behoud van de terrascapaciteit.