Crusta Oceans Urk voedselveilig

Urk - Crusta Oceans uit Urk is per 1 juni gecertificeerd voor voedselveiligheid volgens de internationale standaard.

Crusta BV werd in 2015 opgericht als import- en handelsbedrijf in Canadese kreeft. In de afgelopen vijf jaar groeide Crusta uit tot een gespecialiseerde allround leverancier van schaal- en schelpdieren. Het bedrijf levert aan groothandels in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken en Azië. Crusta heeft een jaaromzet van €7,5 miljoen en 20 mensen in dienst.

We lopen vooruit

Directeur Arie Zuurmond is ontzettend trots op de certificering. ‘Het behalen van het FSSC certificaat is voor ons bedrijf een belangrijke stap. Met deze certificering, begeleid door onze kwaliteitsmanager Pieter Pasterkamp, lopen we vooruit op de eisen voor de toekomst.’

Het assortiment van Crusta Oceans bestaat onder meer uit King crab, Noordzee krab, Europese kreeft en rivierkreeft, aangevuld met mosselen en oesters. De King krab is het paradepaardje in het assortiment. Arie Zuurmond: “Die vliegen we over uit Noorwegen. Wij hebben het alleenrecht voor Nederland, daar zijn we erg trots op!”

Levend verhandeld

De verschillende schaaldieren en schelpen worden levend verhandeld en bewaard. Daarvoor beschikt Crusta over 28 bassins gevuld met 500.000 liter zeewater, met een totale opslagcapaciteit van ongeveer 50 ton. Naast vers werkt Crusta Oceans momenteel aan de uitbreiding van het diepvriesassortiment, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde bronnen als voor de levende producten.