Saar aan Huis gestart in Flevoland

Regio - Saar aan Huis Flevoland is sinds deze week actief in de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk. De organisatie heeft veel ervaring in het leveren van aanvullende mantelzorg.

Ouderen kunnen bij Saar aan Huis terecht voor allerlei andere vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Saar aan Huis levert geen medische zorg. Maar de organisatie helpt niet alleen ouderen. Ook gezinnen waar bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar.

Oprichtster Sabine Blom van Assendelft: ‘Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar wat extra hulp is daarbij nodig. Vaak kan die geleverd worden door kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd omdat die werken of ver weg wonen. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing'.

Ervaring als mantelzorger

Trijnie Beuving is verantwoordelijk voor de vestiging Flevoland. ‘De juiste mensen bij elkaar brengen om te zorgen dat iedereen daar blijer van wordt, is een van de mooie taken in mijn nieuwe functie’, aldus Trijnie, die zelf ook ervaring heeft als mantelzorger.

‘De Saars zijn geselecteerd op ervaring, integriteit, professionaliteit en respect voor de medemens. Veelal hebben ze ervaring als mantelzorger of een zorg achtergrond, zij weten en voelen wat er nodig is. Onze Saars maken de keus vanuit het hart om bij ons de cliënt liefdevolle en persoonlijke aandacht te kunnen geven.

Veertigste vestiging in Nederland

Flevoland is de 40e vestiging van Saar aan Huis. De particuliere mantelorganisatie is in heel Nederland te vinden (zie www.saaraanhuis.nl).

De vergoeding voor een Saar bedraagt 23 euro per gewerkt uur all-in. Dit is inclusief vakantiegeld en bemiddelingskosten met btw-verrekening. Voor avond- en weekenduren wordt een toeslag berekend. De vergoeding kan worden betaald uit het Persoons Gebonden Budget (PGB); sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een Saar uit het aanvullende pakket.

Voor meer informatie: www.saaraanhuis.nl.