Draaiorgelserenade voor bewoners Nieuw Clarenberg

Vollenhove - Voor de bewoners van Nieuw Clarenberg die door de coronacrisis aan huis gekluisterd zijn waren er donderdagmorgen vrolijke draaiorgelklanken. De kersverse Stichting Vrienden van Clarenberg trakteerde de bewoners op de muziek.

Robin Hendriks gaf met zijn draaiorgel “Frans Hals” tussen 10.00 en 12.00 uur een concert met oud Hollands repertoire voor bewoners en personeel.  Hendriks wordt in deze tijd vaker gevraagd om wat gezelligheid te brengen bij wooncentra. 

Stichting Vrienden van Clarenberg is opgericht in 2019 op initiatief van de cliëntenraad en is bedoeld om de woonomgeving voor ouderen in Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg zo aangenaam mogelijk te maken. Ze regelde bijvoorbeeld al een internetcafé, webcam bij de haven, duofiets met trapondersteuning, 4 rolstoelen, Klussencafé en een Alzheimer beleeftuin voor de bewoners van kleinschalig wonen. 

Eén van de eerste grotere en kostbaar projecten van deze stichting is het mede realiseren van een zogenaamd fietslabyrint. Dit is een fiets met beeldscherm die een ware fietstocht simuleert op basis van, van tevoren opgenomen video film van de nabije omgeving. De stichting, die afhankelijk is van giften en fondsen, werft ook donateurs, die het werk voor 15 euro per jaar kunnen ondersteunen. Voor info mail info@vriendenvanclarenberg.nl 

www.vriendenvanclarenberg.nl