STAR Award voor Daisy Groen

Drachten - Daisy Groen uit Tollebeek was donderdag bij de bekendmaking van de STAR Awards 2020 op ROC Friese Poort een van de drie winnaars in de categorie ‘Student met een bijzonder verhaal’.

Door een ernstige ziekte is Daisy sinds 2009 nagenoeg blind. Niettemin deed ze eerst de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn en begon ze drie jaar geleden met de opleiding Onderwijsassistent bij ROC Friese Poort in Emmeloord.

Docenten, stagebegeleiders en medestudenten zijn onder de indruk van haar houding en gedrag: zij is heel open over haar ziekte en heeft initiatief genomen om zowel de docenten als de studenten te laten ervaren wat het betekent om met weinig tot geen zicht om te gaan. Zij is erg zelfstandig, heeft alles goed voor elkaar, toont verantwoordelijkheid voor haar opleiding en gaat op een prettige en positieve manier met iedereen om.

Genomineerden

Overige genomineerden voor de STAR Awards uit Noordoostpolder en Urk, maar geen winnaar, waren MCM Marknesse voor beste stagebedrijf/begeleider van het Jaar. Ambassadeur van het Jaar: Lydia de Vries uit Urk, studente onderwijsassistent. Uitstekend Project: Alisha Romkes en Alissa Lievaart uit Urk van de opleiding Ondernemer Retail met studentenonderneming ‘Wasnootjes’ en docent van het jaar: Ankie van Sambeek, docent Welzijn in Emmeloord.

De prijzen werden in een online anderhalve meter show bekendgemaakt in de studio van de school in Drachten.