MFA Rutten krijgt vorm

Rutten - Aan de Sportlaan in Rutten verrijst het gedroomde MFA Het Klavier. Kleine kranen tillen gestaag witte stenen naar hun bestemming, zoals te zien is op de foto.

En vorige week is zelfs het eerste metselwerk aan de buitenmuur begonnen. Het labyrinth van muren is straks het onderdak van twee basisscholen, de kinderopvang, voetbalvereniging RKO, de tennisvereniging en dorpshuis De Stiepe.

Hoogste punt

De verwachting is dat de bouwers begin juli het hoogste punt bereiken, vertelt Henriette Verheggen van het MFA. Dat feestje zal niet ongemerkt passeren, belooft ze. Dat kan ook niet want menig inwoner uit het dorp volgt de bouw op de voet. Het Klavier dat 4,3 miljoen euro kost is voor en van het dorp. Het dorp draagt zelf voor een bedrag van 65.000 euro aan zelfwerkzaamheid bij en de dorpelingen brachten met een veiling 165.000 euro op tafel.

Het hele complex dat duurzaam en gasloos gebouwd wordt, moet eind dit jaar klaar zijn. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Roos uit Emmeloord en Klein Poelhuis installatietechniek uit Emmeloord. Volgens Verheggen zitten de bouwers op schema.