10 jaar kwaliteitsnetwerk BNI

Emmeloord - Het ondernemersnetwerk BNI Beaufort Noordoostpolder-Urk bestond in mei 10 jaar. In die jaren is BNI uitgegroeid tot een stevig netwerk van ondernemers die oog hebben voor elkaars kwaliteiten.

Als ‘ambassadeurs’ helpen zij elkaar bij het vinden van nieuwe opdrachten en bij de ontwikkeling van de onderneming. Kwaliteit van dienstverlening staat centraal. Daarnaast ben je als ondernemer aangesloten bij het wereldwijde netwerk BNI Beaufort. Hierdoor kom je vrij eenvoudig in contact met ondernemers wereldwijd. 

Actief 

BNI Beaufort is een internationaal ondernemersnetwerk dat bestaat uit kleine lokale netwerken. Binnen ieder lokaal netwerk kan slechts één ondernemer per vakgebied lid zijn. Daarmee ontstaat een effectief breed netwerk van ondernemers die ongeremd elkaar kunnen helpen. Lid zijn van de BNI is niet vrijblijvend. Je moet je best doen voor elkaar. Bijvoorbeeld door aanbevelingen te doen in je eigen netwerk. Dit wordt bijgehouden, evenals de effectiviteit van de aanbeveling. Leidt een aanbeveling bijvoorbeeld tot een opdracht?

Fotograaf Pim van der Maden: ‘Ik zie het als mijn verkoopteam. Er worden doelen gesteld en aan de hand van concrete cijfers geëvalueerd. Net zoals in je eigen bedrijf’. De BNI organiseert iedere woensdagmorgen een ontbijtbijeenkomst. Nu doen we dat natuurlijk digitaal. Iedere ondernemer doet dan een pitch van één minuut en stelt een zoekvraag. Dit leidt tot opdrachten maar helpt ook bij de ontwikkeling van je bedrijf. Interieurontwerper Yoni Evers:  ‘door iedere week een pitch voor te bereiden werk ik wekelijks aan de koers van mijn bedrijf en weet ik met wie ik daarvoor in contact wil komen. Dit heeft al geleid tot heel veel waardevolle relaties in de zakelijk en particuliere markt’. ‘Je leert veel van elkaar’ zegt Erik Jan Vries van B&V Beeld Geluid Licht. ‘Ook zijn de trainingen en informele evenementen leerzaam en heel gezellig’.

Kwaliteitsnetwerk

Ondernemers bij de BNI helpen elkaar door hun eigen netwerk open te stellen voor elkaar. Notaris Peter Prummel: Ik vraag binnen de BNI bijvoorbeeld niet: “Wie van jullie is de laatste vijf jaar bij de notaris geweest om zijn zaken op orde te maken.” Maar ik vraag: “Kennen jullie in jullie netwerk mensen die de afgelopen vijf jaar niet bij de notaris zijn geweest voor hun eigen regelingen?” Hiermee creëer je warme aanbevelingen. En die zijn heel effectief. Maar je collega ondernemer aanbevelen in jouw netwerk doe je natuurlijk alleen als je weet wat de ander doet en zeker bent dat die het goed doet. Je eigen reputatie hangt daar immers ook vanaf. Daardoor ben je als ‘BNI ondernemer’ voortdurend gericht op kwaliteit. En dat versterkt het onderling vertrouwen en de onderlinge verbondenheid. 

Verbreding

Omdat in de BNI veel bedrijfstakken zijn vertegenwoordigd en iedere ondernemer wekelijks iets moet zeggen over wat er speelt in het eigen vakgebied, laat dit ondernemers verder kijken dan hun eigen vakgebied. Dit verrast en inspireert. Michel de Grauw van Helder financiële diensten: ‘Ik vind het een verbreding van mijn netwerk en een verdieping van mijn kennis in het reilen en zeilen van andere bedrijven. Ik word enthousiast van ondernemers die plannen hebben en waar ik ze mee kan helpen. ’