Mark Versluis is gastboer bij Boerburgertweet

Emmeloord - ​Akkerbouwer en leghennenhouder Mark Versluis uit Emmeloord is deze week de hele week gastboer op het populaire en landelijk bekende social media-platform @Boerburgertweet. Versluis gaat op Twitter en Facebook met burgers in gesprek over de voedselproductie en specifiek over eieren en de teelt van onder meer zijn aardappelen, uien, suikerbieten, winterpenen, peterselie en tarwe.

Versluis en zijn vrouw Linda hebben ook een eigen boerderijwinkel waar ze hun eigen producten, zoals de tafelaardappelen, afzetten.

Via @Boerburgertweet twitteren boeren, tuinders, telers en vissers collectief over hun dagelijkse werk en leven. @Boerburgertweet bestaat al sinds 2015 en heeft op Twitter ruim 12.500 volgers en op Facebook bijna 20.000. De accounts bereiken dagelijks tienduizenden mensen. Volgers van @Boerburgertweet kunnen direct vragen stellen aan de deelnemende boeren en krijgen ook direct antwoord op hun vragen. Zo ontstaat er een mooie boer-burgerdialoog.

Doel van @Boerburgertweet is om de burger beter te informeren over het leven en werk als boer en de keuzes die zij maken. Ook leren burgers meer over de herkomst van hun voedsel en bloemen én krijgen zij op een begrijpelijke manier uitleg over de voedsel- en bloemenproductie. ‘Het is beslist niet alleen halleluja wat de deelnemers laten zien. Ook ‘gevoelige’ onderwerpen zoals het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, antibiotica, de uitdagingen op het gebied van dierenwelzijn, etc. worden niet geschuwd’, zegt initiatiefneemster Caroline van der Plas uit Deventer.