Twee personen zwaargewond na ernstig ongeval op Ketelbrug

Swifterbant - Op de Ketelbrug vond vrijdagmiddag rond 13.24 uur een ernstig ongeval plaats op de rijbaan van de A6 richting Urk. Twee personen raakten hierbij zwaargewond nadat zij met hun camper vol achterop een vrachtwagen botsten. Net voor de slagbomen.

Het duurde lang voordat beide slachtoffers door de hulpdiensten uit hun auto konden worden bevrijd. Ook een traumahelikopter werd naar de plek van het ongeval gestuurd. De slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

De A6 was tussen Lelystad-Noord en Urk urenlang dicht vanwege het opruimen van de ravage. Het verkeer werd omgeleid maar ook op die routes liep het goed vast. Overal stonden tot ongeveer 18.00 uur lange files.

De parallelweg over de Ketelbrug werd niet lang na het ongeval afgesloten vanwege het sluipverkeer. Hierdoor liep het rond Swifterbant flink vast.

De Ketelbrug werd niet bediend voor de scheepvaart. Een twintigtal schepen lag op het Ketelmeer te wachten voor de brug.