In de Linnenkast 30 jaar op Urk

Urk – In de Linnenkast op Urk bestond zaterdag precies 30 jaar. In die jaren heeft de winkel een trouwe en hechte klantenkring opgebouwd. 'De klant is bij ons al 30 jaar koning.'

De winkel begon begin jaren ’90 van de vorige eeuw op Wijk 2-93 op Urk. In de eerste zes jaren zat de groei er al flink in, waardoor een groter pand nodig was. Deze werd gevonden aan Wijk 2 nummer 90. Mooier kon het eigenlijk niet, want hierdoor werd de combinatie werken en wonen met een jong gezin mogelijk. De verbouwing duurde ruim een halfjaar, maar toen ook toen al was er een grote winkel met een ruime collectie aan linnengoed en cadeauartikelen.

Koopgedrag

In de loop der jaren is het koopgedrag flink veranderd. Toch mag In de Linnenkast zich als kleine ondernemer verheugen met een grote en trouwe klantenkring.  Kwaliteit en service staan bovenaan en de klanten tevreden de deur uit zien gaan blijft inspireren om steeds weer de beste en mooiste spullen in te kopen.  

Er is een uitgebreide collectie dekbedovertrekken met daarbij horende hoeslakens, moltons en kussentjes. Natuurlijk is de basis linnengoed zoals, handdoeken, keukengoed, beddengoed, dekbedden, kussens en tafelgoed. De laatste jaren is de verkoop van geurkaarsen ook een belangrijke bron van inkomsten. De sortering nodigt ook uit om eens lekker op je gemak rond te kijken en te genieten van het assortiment.

Servies

Sinds 5 jaar wordt het servies van Bunzlau Castle verkocht. Dit is een mooi en sfeervol servies in alle dessins, voornamelijk in de kleur blauw. Oersterk aardewerk, geproduceerd in Polen, handbeschilderd en gestempeld en bovendien bestand tegen vaatwasser, oven en magnetron.

De beste merken zijn bij In de Linnenkast vertegenwoordigd en daarom viert het bedrijf samen met klanten drie weken lang feest (tot en met 27 juni). Ook het Slaapdomein op Marsdiep 16b is weer open, tijdens de zomerperiode alleen op zaterdag de hele dag en voor de rest van de week op afspraak.