Ontdek hoe jouw website scoort met een SEO website analyse

Aangeboden door: linkbuildingmasters.nl

We willen allemaal de beste, snelste en best vindbare website op het wereldwijde web. Hier willen we graag zo min mogelijk voor betalen terwijl we ondertussen zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken via onze website. Gelukkig zijn er een aantal gratis en betaalde SEO-tools die je kunt gebruiken om daarvoor te zorgen.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. De vertaling hiervan is zoekmachineoptimalisatie. SEO wordt gebruikt om websites hoger te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Daarmee verschijnen deze websites hoger in de zoekresultaten wanneer je zoekt op een woord of term. Een website die “SEO-proof” is, wordt dan ook vaker aangeklikt. Wanneer iemand zoekt in Google dan worden vaak alleen de resultaten op de eerste pagina aangeklikt. Staat jouw website daar tussen dan heb je dus meer bezoekers op je site en bereik je meer potentiële klanten. 

Een SEO website analyse uitvoeren

Zoals je nu begrijpt, is het belangrijk dat je website goed in elkaar steekt wat SEO betreft. Maar is dat wel het geval bij jouw website? Daar kom je achter met een SEO website analyse. Een specialist zoekt dan nauwkeurig uit wat er op jouw website gebeurt. Hij of zij onderzoekt waarom je site weinig verkeer genereert of waarom je conversies niet verbeteren. Simpel gezegd: het geeft je inzicht in waarom je site niet bezocht wordt. Met een degelijke SEO website analyse kun je dus problemen achterhalen die je in eerste instantie niet ziet. Je kunt zo bovendien meer inzicht krijgen in het gedrag van je websitebezoekers. 

Je website functioneert niet. En nu?

Je laat een SEO website analyse uitvoeren en ontdekt dat jouw website niet de mensen bereikt die je wil bereiken. Helaas. En nu? De volgende stap is maatregelen nemen om je website SEO-proof te maken zodat je beter vindbaar wordt. Een aantal maatregelen die snel en effectief resultaat behalen kun je het beste uit laten voeren door een deskundige. Bijvoorbeeld linkbuilden

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is één van de technieken om te zorgen dat je website beter scoort in zoekmachines. Bij deze techniek plaats je links op externe websites die naar jouw website leiden. Deze links kun je niet zomaar overal plaatsen. Het is belangrijk dat je ze plaatst op webpagina’s met relevante content waar jouw website dus op z’n plek is.

Een voorbeeld: je plaatst een link naar jouw website op een blog. Je eigen website verkoopt bloemen. Dan zal de content op het blog ook relevant moeten zijn voor dat onderwerp. Pas in dat geval is het ook een relevante link en draagt deze bij aan je ranking in Google. 

Waarom je er hulp bij wil

Linkbuilding is een van die methodes waarbij het belangrijk is dat je het goed uitvoert. Je kunt niet zomaar overal je eigen website spammen op websites, fora en social media. Dat kan zelfs een negatief effect op je ranking hebben. Bovendien is het lastig om websites te vinden waar jij je links kunt plaatsen. Daarom schakelen veel ondernemers hiervoor een webmarketing bureau in. 

Naast linkbuilding zijn er meer technieken waarvoor je het beste hulp kunt inschakelen. Een SEO-expert kan bijvoorbeeld de content op je website onder handen nemen. Een copywriter kan zorgen dat de teksten op je site bijdragen aan je vindbaarheid.