Tuinen in juli open voor publiek

Emmeloord - Evenals voorgaande jaren kunnen liefhebbers ook dit jaar in de maand juli elke vrijdag en zaterdag terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen.

In het startweekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 5 juli geopend. In De Stekkentuin in Espel zijn meer dan 150 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen tebewonderen. In de borders bloeien ruim 80 verschillende hortensia’s en zijn er andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin. Er zijn doorlopend kleine expositie van schilderijen en tuinkeramiek.

Iris- en Hemerocallis

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten in Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken. In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka te Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant: hier kunnen bezoekers door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen.

De tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis, bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd.

Meer informatie over de tuin en kwekerijen, zie sites: www.destekkentuin.nl; www.kwekerij-joosten.nl en www.indosuka.nl