NPO 3FM doet Lelystad aan bij landelijke concerttour

Lelystad - Om in deze lastige tijd poppodia een warm hart toe te dragen, verzorgt radiozender 3FM de ‘Maand van de Livemuziek’, een concerttour langs twaalf concertzalen in Nederland, één in elke provincie.

In Flevoland werd gekozen voor poppodium Corneel, dat zaterdag 18 juli twee artiesten mag verwelkomen. Hiervoor wordt uitgeweken naar de grotere zaal van De Kubus. Er zijn optredens van 3FM-talenten Áslaug en Waltzburg.

In zwaar weer

Nederland versoepelt de coronamaatregelen waardoor we weer naar restaurants, terrassen en bioscopen mogen. Toch is er een sector die nog steeds in zwaar weer verkeert: de culturele sector. Festivals gaan niet door en concerttours en clubshows zijn afgezegd. Om binnen de gestelde eisen van het RIVM zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de muziek, is ervoor gekozen om uit te wijken naar de grotere zaal van De Kubus.

Het programma van de tour is gevuld met 3FM-artiesten, die tijdens de coronacrisis in de bloei van hun carrière staan, om ook hen een steuntje in de rug te geven. Songwriter en producer Áslaug Vigfúsdóttir was een must-see op Eurosonic Noorderslag en de Popronde.

Mooie zang-arrangementen

Haar muziek wordt gekenmerkt door dynamische 80’s drums, mooie zang-arrangementen en synthesizers. Ze wordt vooral geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM, MUNA, en Lykke Li. Op 20 maart kwam haar debuut-EP ‘Áslaug’ uit, samen met de gelijknamige short-film.

Eigenzinnige upbeat indie

De Nijmegenaren van de band Waltzburg maken eigenzinnige, dansbare, upbeat indie en zijn vooral bekend van nummers als ‘Gotor’ en ‘Neon’. De vriendengroep stond eerder al op Noorderslag, deed mee aan de Popronde, speelde op Sziget en volgend jaar staat ze op het Best Kept Secret Festival.

Er is nog een aantal tickets voor 3FM’s Maand van de Livemuziek met Áslaug en Waltzburg op 18 juli in de Kubus te koop via de website van Corneel.